torstai 3. marraskuuta 2016

Donald Trump ja oikeudenmukainen maailma?

Päivitys: En uskonut, että näin voisi käydä, mutta maailma yllätti. Donald Trump valittiin Yhdysvaltain uudeksi presidentiksi tänään 9.11. 

Alla erään Pitskun taiteilijan (oppilas) luonnostelma vaalien asetelmasta. Amanda otti kuvan. Kiitos! - Henna
Yhdysvalloissa on ensi viikolla presidentinvaalit. Toinen presidenttiehdokas Donald Trump on ollut Suomenkin mediassa esillä moneen kertaan ja pääosin negatiivisessa valossa.

Ohessa on tuore uutinen Trumppiin liittyen. Lue uutinen ja kommentoi alle, mitä mieltä itse olet ehdokkaasta. Muista perustella mielipiteesi. Vastaa ainakin seuraaviin kysymyksiin:

 • Ansaitseeko Trump oman tähden Hollywoodin Walk of fame -kävelykadulle?
 • Mitä mieltä olet Donald Trumpista? Perustele.
 • Mitä sellaista muistat Donald Trumpin tehneen/sanoneen, jota ei tule hyväksyä?
 • Kenen uskot voittavan presidentinvaalit ensi viikon tiistaina 8.11.2016?

Voit myös itse etsiä uutisen tai videon, joka liittyy Trumpiin ja jakaa sen muiden kanssa.


9 kommenttia:

 1. Minun mielestäni Trump ei ansaitse omaa tähteä Hollywood Walk of Fame-kadulla, sillä hänellä on paljon isompi rooli politiikassa kuin viihteessä. Lisäksi hänen mielipiteissään tai teoissaan ei ole mitään sellaista, jota kannattaisi kunnioittaa muiden Walk of Fame-tähtien rinnalla.
  Minun mielestäni Donald Trump on hyvin rasistinen, ahdasmielinen ja törkeä päätellen hänen puheistaan, esim. siitä, miten hän suhtautuu ulkomaalaisiin. Hän mm. haluaa karkottaa kaikki meksikolaiset Amerikasta rakentamalla muurin USA:n ja Meksikon rajalle. Trump on tehnyt paljon ei-hyväksyttäviä asioita kuten nimittänyt julkisesti kaikkia meksikolaisia murhaajiksi, raiskaajiksi ja huumekauppiaiksi sekä ahdistellut useita naisia seksuaalisesti.
  En osaa oikein sanoa, kumpi voittaa vaalit, mutta toivottavasti Hillary Clinton, ei Trump!

  VastaaPoista
 2. Minusta Donalt Trump ei ansaitsisi walk of fame tähteä, koska walk of fame tähdet kuuluvat mielestäni laulajille,näyttelijöille ja muille julkisuuden henkilöille. Oma mielipiteeni on se että hänestä ei pitäisi missään nimessä tulla Yhdysvaltojen presidentti. Syitä siihen on monia esim erittäin rasistinen näkökulma kaikkiin asiohin,huhut naisten seksuaalisesta häirinnästä ja lukuisten verojen maksamattomuus. Trumpista ei tule presidenttiä! Ja huomenna jo tiedämmekin että Clintonista tulee usan presidentti

  VastaaPoista
 3. Mielestäni Donald Trump ei ansaitse tähteä Walk of Fame:llä koska se on tarkoitettu merkittäville viihdealan julkisuuden henkilöille. Trumpilla on nyt suuri rooli politiikassa, erityisesti jos hänet valitaan presidentiksi.

  Mielestäni Donald Trump on rasisti, eikä hän sovellu USA:n presidentiksi lainkaan. Hänen kunnioituksensa naisia kohtaan on lähes olematon, enkä ymmärrä, miksi kukaan haluaisi sellaisen ihmisen presidentiksi.

  Trump on ilmoittanut, että jos hänestä tulee presidentti, hän aikoo rakentaa Meksikon ja USA:n välille muurin ja pistää meksikolaiset maksamaan siitä. Hän kertoo muurista rakennettavan "suuremman kuin Kiinan muurista". Mielestäni tämä on väärin.

  Trumpia on syytetty seksuaalisesta häirinnästä, jota ei oikeastaan ole kauhean vaikea uskoa. Trump on myös vältellyt verojen maksamista.

  Toivon amerikkalaisten puolesta, että Hillary Clinton voittaa presidenttivaalit.

  VastaaPoista
 4. Mielestäni Trump ei ansaitse tähteä Walk of Fame-kadulle sillä hän on politiikko eikä näyttelijä.
  Mielestäni Trump ei sovi presidentiksi sillä hän on hyvin rasistinen ja on törkeä ihminen. Hän on luvannut myös rakentaa muurin USA:n ja Meksikon välille ja karkottaa kaikki tumma ihoiset ja meksikolaiset.
  Donald on tehnyt paljon pahoja asioita kuten, ahdistellut naisia ja ei ole maksanut veroja.
  En osaa sanoa kumpi tulee voittamaan, mutta toivon että Hillary Clinton voittaa eikä Donlad Trump!

  VastaaPoista
 5. Omasta mielestä Trump ei sovi presidentiksi, eikä hänellä kuuluisi olla tähteä Walk of fame-kadulla. Trump on itsekäs ja asiaton ihminen, joka haluaa vain valtaa. Kuka haluaisi presidentin, joka ei maksa edes omia verojaan,joka on ahdistellut viattomia naisia ja on rasisti. Muuri Meksikon ja Amerikan välille on mielestäni ihan turha ja typerä. Hillaryn pitäisi voittaa vaalit, sillä jopa suomi hyötyisi siitä. Trumpia ei kiinnostaisi suomi lainkaan. Toivon että Hillary voittaa.

  VastaaPoista
 6. Mielestäni Trumpilla ei pitäisi olla Walk of fame-kadulla tähteä eikä hänen pitäisi tulla presidentiksi.
  Trump on rasistinen, ahdistelee naisia eikä maksa omia verojaan.
  Hän on sanonut että aikoo rakentaa muurin Meksikon ja Amerikan välille, jonka meksikolaiset joutuvat maksamaan.
  Haluaisin itse että Hillary voittaisi vaalit.

  VastaaPoista
 7. Moi!

  Ja kiitos hyvistä kommenteista!

  Olen kanssanne täysin samaa mieltä. Täältä Suomesta käsin emme voi muuta kuin toivoa parasta. Huomenna, kun näemme oppitunnilla, tiedämme seuraavan presidentin nimen. Melko tiukalta vaikuttaa tällä hetkellä.

  VastaaPoista
 8. Joku voisi napata koulun seinällä olevista hienoista aiheeseen liittyvistä julisteista kuvan ja laittaa tänne! :)

  VastaaPoista
 9. Mielestäni Trump ei ansaitse tähteä Walk of Fame-kadulle sillä usein henkilöt ketkä ovat saaneet tähden ovat esimerkiksi kuuluisia näyttelijöitä ja laulajia, ei poliitikkoja. Minun mielestäni Donald Trump amtaa itsestään erittäin rasistisen ja seksistisen kuvan, hän on esimerkiksi kutsunut koomikko Rosie O'Donnelia lihavaksi siaksi. Sen lisäksi hän on kutsunut laittomasti maahan tulevia meksikolaisia huumekauppiaiksi, ja myös sanonut että he raiskaavat amerikkalaisia naisia. En itse ole Hillaryn tai Trumpin puolella, mutta jos pitäisi äänestää niin valitsisin Hillary Clintonin.

  VastaaPoista