keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Palautetta Refuhome Kohtaamisia-luennosta

Moi!

Maanantaina koulullamme vierailivat Inari Refuhomesta sekä bagdadilainen Moataz. Moatazin tarina herätti ainakin itselläni monenlaisia tunteita ja ajatuksia. Entäpä te? Mitä piditte luennosta?

Toivoisin, että kommentoisit lyhyesti vierailua täällä blogissa. 

Kerro päällimmäiset ajatuksesti ja käy täyttämässä linkistä avautuva lyhyt palautekysely. Sen kautta Inari ja Moataz saavat arvokasta tietoa teiltä!
Kiitos.


Mitä Kohtaamisia-luennosta jäi mieleesi? 
Mitä ajatuksia turvapaikanhakijan kohtaaminen sinussa herätti?
Oliko luento mielestäsi hyödyllinen?
Muita kommentteja/ajatuksia aiheesta?


8 kommenttia:

 1. Minusta luento oli hyvin mielenkiintoinen ja ajankohtainen. Minulle jäi mieleen Moatazin oma tarina, se, kuinka hän oli joutunut lähtemään nopeasti pois Irakista, koska muuten hänet olisi tapettu. Se oli minusta aika pysäyttävää.
  Turvapaikanhakijan kohtaaminen herätti minussa tunteen, että meidän pitäisi olla ystävällisempiä turvapaikanhakijoille ja kohdella heitä ihan samalla tavalla kuin syntyperäisiä suomalaisiakin. Luento oli minusta hyödyllinen, koska asioista kertoi ihminen, joka on oikeasti kokenut sen, mistä kertoikin.Luento avasi hyvin mm.Irakin ja turvapaikanhakijoiden tilannetta, joita on hyvä ymmärtää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mukava kuulla, että luento herätti ajatuksia. Kun kohtaa elävän ihmisen, tilanne on aina täysin erilainen kuin silloin, jos vain lukee hänen tarinansa tai näkee esim. videon aiheesta.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Pegah Valijani14. huhtikuuta 2017 klo 12.45
  Luento oli tosi hyödyllinen, Moataz sai mahdollisuuden kertoa hänen elämästään ja se oli tosi mielenkiintoista. Olen ihan varmaa siitä, että kaikilla turvapaikanhakijoilla on mielenkiintoiset tarinat omista elämän tilanteistaan. Just mitä Ella sanoi, että olisi kivaa olla vähän ystävällisempiä turvapaikanhakijoille tai siis kaikille ihmisille, koska emme tiedä mistä joku on tullut tai mitä kaikkee hänen elämässä on tapahtunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että luento herätti positiivisia ajatuksia ja tunteita. Juuri se oli tarkoituskin; samoin saada meidät kaikki miettimään, millaisia tarinoita ja tilanteita maahanmuuton tai pakolaisuuden taustalle voi kätkeytyä.

   Poista
 4. Minusta luento oli kiinnostava ja hyvin silmiä avaava. Sitä kuunnellessa sai paremman ajatuksen siitä, millaisia asioita turvapaikanhakijat joutuvat kokemaan. Luento oli ehdottomasti hyödyllinen, sillä en itse ainakaan tiennyt paljoa niistä asioista etukäteen, joista Moataz kertoi.
  Tietysti luennon aikana tuli sellainen olo, että pitäisi kohdella ihmisiä paremmin ja ennakkoluulottomasti, vaikkei sen pitäisi olla uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että luennolla tuli paljon kaikille uutta tietoa. Ja omien asenteiden tai mahdollisten ennakkoluulojen kohtaaminen on myös aina hyvästä eikä sitä voi ehkä koskaan tehdä liikaa. Kiva, että pidit.

   Poista
 5. luento oli tosi mielenkiintoinen ja tykkäsin sikana. Oli kiva tietää moatazin elämästä ja hänen kulttuurissa missä hän eli.

  VastaaPoista