keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

HS:n Satu Vasantolan vierailu 26.4.2017

Moi!

Helsingin Sanomien toimittaja Satu Vasantola vieraili tänään katsomustunnillamme. Tunti piti sisällään tärkeää asiaa sananvapaudesta ja mediakritiikistä.

Tällaisia aiheita varten olisi hyvä olla enemmän aikaa kuin vajaa 45 minuuttia. Silloin ehtisi miettiä kysymyksiäkin rauhassa. Sananvapaus aiheena koskettaa meistä jokaista, kun vaikutamme, elämme ja liikumme tässä maassa ja maailmassa. Toivottavasti tiedätte nyt entistä paremmin, mitä se ihan käytönnössä tarkoittaa.

Alla pari kuvaa ja tehtävä teille.
Kerro kommenteissa:

- Mitä vierailusta jäi mieleesi?
- Saitko uutta tietoa?
- Vastasiko vierailu odotuksiasi?
- Jäikö joku asia vielä mietityttämään?
- Mahdollisia juttutoiveita Hesarille...

- Henna

4 kommenttia:

 1. no mieleeni jäi se, kun satu kerto sananvapaudesta, että mitä saa sanoa ja mitä ei sanoa. En saanut yhtään uutta tietoa kaikki oli tuttuja asioita. Vierailusta minulle tuli odotuksia. Ei nyt ole jäänyt mitään mietityttämään. Hesariss voisi olla enemmän sananvapautta, kun ihmisiä kohdellaan nykyään välillä huonosti

  VastaaPoista
 2. Minulle jäi mieleen vierailusta se, miten vähän sananvapautta toimittajilla on joissain maissa, eivätkä he saa itse päättää, mitä uutisia he julkaisevat. Suomessa toimittajia rajoitetaan vain hyvin harvoin julkaisemasta juttuja. Opin, että jos poliisia sanoo tyhmäksi, poliisi voi haastaa haukkujan oikeuteen kunnianloukkauksesta. Vierailu vastasi odotuksiani ja oli hyvä ja informatiivinen. Olen samaa mieltä toimittajan kanssa, että uutisissa pitäisi käsitellä enemmän positiivisia asioita ja pitäisi katsoa asioita myös vähävaraisten näkökulmasta.

  VastaaPoista
 3. Sadun vierailun ansiosta opin mitä sananvapaus käytännössä tarkoittaa. Erityisesti minut yllätti se, että suomessa on asiat todella hyvällä mallilla ja sananvapaus on meillä ns. "Itsestäänselvyys". Meidän ei tarvitse pelätä sitä, että joutuisimme pulaan omista sanomisistamme. Olen myös aikaisemmin luullut, että toimittajille annetaan aiheet josta heidän täytyy kirjoittaa. Vierailu oli mielestäni todella hyödyllinen sillä opin paljon uutta. Lopussa satu kertoi vähän siitä, että miksi negatiivisiä uutisia on enemmän kuin positiivisia ja miksi positiivisa uutisia on ns. vaikeampi tehdä. Tykkään itse lukea mieluiten arkisia ja uutisia tavallisista ihmisistä. Joten niitä olisi kiva nähdä lisää lehdissä ja netissä.

  VastaaPoista
 4. Minulle jäi vierailusta mieleen erityisesti se, että Suomessa sananvapaustilanne on paljon parempi kuin joissain muissa maissa. Minua jäi mietityttämään esim. se, oliko toimittaja itse kohdannut tällaisia sananvapausongelmia muualla maailmassa.

  VastaaPoista